Mazanec bez lepku

Kód: 58275
Novinka
Značka: Labeta, ČR
75 Kč 15 Kč / 100 g
Skladem

Vyzkoušejte tradiční mazanec bez lepku, který potěší nejen celiaky, ale i všechny milovníky nadýchaného pečiva. Tento jemný a vláčný mazanec je upečený z kvalitních surovin, bez lepku, ale s plnou chutí! Skvělý ke snídani, svačině nebo jen tak ke kávě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: cukr, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborové vločky (brambory, emulgátor: mono - a diglyceridy mastných kyselin, stabilizátor: difosforečnany, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, barvivo: kurkumin), kukuřičná mouka, sušená mléčná směs (palmový tuk, sušená syrovátka, glukozový sirup, sušené odtučněné mléko, stabilizátor: trifosforečnany, protispékavá látka: fosforečnany vápenaté), zahušťovadlo: guma guar, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, aroma

Hmotnost: 500 g netto

Skladování: v suchu 

Výrobce: Labeta, ČR

Balení obsahuje :

490 g směsi a 10 g sušeného droždí

K tomu přidáte:

pouze 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 80 g másla a rozinky (asi 30g)

Návod na přípravu:

K obsahu sáčku přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Z řádně vypracovaného těsta vytvarujeme mazanec, který položíme na plech s pečicím papírem. Necháme kynout 60–90 minut. Mazanec nařízneme do hloubky 1 cm do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 175 – 180 °C 45 – 50 minut.

Labeta radí, jak na to

... těsto nejlépe kyne v troubě vyhřáté na 40 °C
Můžete přidat 50 g sekaných mandlí a 50 g rozinek nebo 2 strouhaná jablka a lžičku skořice (přidáte-li strouhaná jablka, použijte do těsta pouze 180 ml vody)

Výživové hodnoty ve výrobku připraveném podle návodu na přípravu
Energetická hodnota [kJ/kcal] 1320/ 316
Tuky [g] 12
z toho nasycené mastné kyseliny [g] 7,9
Sacharidy [g] 48
z toho cukry [g] 16
Bílkoviny [g] 3,4
Sůl [g] 0,76
Vláknina [g] 0,7

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola