Formičky na plněné pečivo 1002
Kód: 1002Detailní popis produktu
Těsto rozválíme na plát o síle 3 - 4 mm
Spodní hranou formičky z těsta vykrojíme kolečko, které položíme na opačnou stranu formičky se zubatým okrajem a do středu vložíme náplň. Vytvarování provedeme sklopením půlkruhů tvořítka proti sobě, mírným tlakem uzavřeme a vytlačené těsto setřeme prstem. Po rozevření tvořítka výrobek vyjmeme a umístíme na pečící plech
Formičky o průměru 18 cm používáme hlavně na těsta kynutá, která plníme větším ovocem (rozčtvrcené meruňky, broskve, švestky), ale i pizzové náplně, vhodné jsou i smažené houby. Doporučujeme podusit zelí s uzeným masem a upečeme si tzv. "Zelňáky".
Formičky o průměru 10 cm používáme na listové těsto, plníme marmeládou (vždy přidejte nastrouhané piškoty, marmeláda pak při pečení z výrobku nevytéká), tvarohem, ale i špenátem a pod., doporučujeme zapéci koktejlový párek na "Párek v těstíčku".
Formičky o průměru 8 cm používáme na bramborové taštičky, případně linecká a tvarohová těsta.
Formičky o průměru 6 cm používáme na vánoční cukroví (doporučujeme naplnit strouhanými ořechy s medem apod.), ravioly, pelmeně (plníme brynzou nebo masovými náplněmi).
Takto si zhotovíme i "brontosaura". Vykrojený šáteček položíme na plech nebo pečící fólii, zvedneme na bříško, stlačíme nožičky a takto upečeme. Očička vytvoříme z hrozinek, které přilepíme rozehřátou čokoládou a hřbet polijeme čokoládovou polevou.
Formičky na šátečky
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Firma, která se zabývá výrobou kuchyňských a zahradních potřeb z plastu a kovu.
Adresa: 1840, Lidických žen, 272 01