Vánoční kolečka fondánový list
Kód: 53385Detailní popis produktu
Složení fondánového listu: modifikovaný škrob 40%, maltodextrin, smáčedlo E422,
cukr, voda, stabilizátory E414, E460i, hroznový cukr,
emulgátory E435, E491, E471, barvivo E171, aroma, konzervační prostředky E202, E330,
náhradní sladidlo E955
Složení jedlého inkoustu: voda, etanol, zvlhčovadlo: E422,
barviva: žlutá: E102, červená: E122, modrá: E133, černá: E151,emulgátor E433.
Může obsahovat stopy mléka, siřičitanů a sóji. Barvivo E122 a E102 může mít
Nepříznivý vliv na činnost a pozornost u dětí
Rozměry celého papíru: 21 cm x 30 cm
Rozměry kolečka: 3, 6 cm, 3, 1 cm, 2, 2 cm
Kolečka jsou k vystřihnutí a vytvoření zápichů či dekorace na dort, zákusky
Nebo jen nalepíme vodou na sušenky, perníčky...
Krájí se a konzumuje spolu s dortem
Je silnější než jedlý papír a neprosvítá.
Je sladký, bílý, při teplotě nad 25°C je krásně ohebný.
Fotografie na něm velmi pěkně vynikají.
K jeho přilepení se nepoužívá decorgel, ale voda nebo jedlé lepidlo.
List je vyrobený firmou Modecor z Itálie. Lze řezat cukrářským modelovacím nožem (skalpelem) nebo stříhat.
Skladování: v suchu do 25°C
Výrobce jedlého papíru: Modecor Italiana Srl, Italia
Krájí se a konzumuje spolu s dortem
NÁVOD NA POUŽITÍ:
Povrch potahovaného dortu zlehka navlhčete vodou až se vytvoří lepkavý film,
na něj položte potištěný cukrový/fondánový list. Zkušenější mohou navlhčit
nepotištěnou stranu cukrového listu, je třeba dbát zvýšené pozornosti
aby nedošlo k poničení listu přílišnou vlhkostí - tisk nesmí přijít do kontaktu
s kapalinou a nepotištěnou stranu nenamáčet ale pouze lehce navlhčit a vytvořit film.
Na krémových podkladech drží bez nutnosti vlhčení.
Pokud pokládáte cukrový/fondánový list na polevu nebo čokoládu, lepte ve chvíli
kdy není poleva/čokoláda ještě zcela ztuhlá a ještě trochu lepí na dotyk.
Ani v tomto případě nevlhčete. Uhlaďte obrázek (nejlépe přes folii, tak aby nedošlo k rozmazání barev)
a dort případně dozdobte podle vlastního uvážení.
Cukrový/fondánový list můžete také lepit jedlým lepidlem, není to ale nutné.
Cukrový/fondánový list nepotírejte decorgelem – nevpije se! Fondánový list
reaguje na teplotu a vlhkost, před použitím jej proto uchovávejte v uzavíratelném sáčku do teploty 25 C.
Na suchu ztvrdne, v přílišné vlhkosti se rozpouští.
Teplem měkne, chladem tuhne – toho lze využít při tvarování a práci s ním.
Obrázky jsou potištěny potravinářskými barvami a odpovídají předpisům EU¨
Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: energetická hodnota 1522 kJ / 364 kcal, tuky 0, 64 g z toho nasycené 0, 13 g, sacharidy 87, 4 g z toho
cukry 1, 13 g, bílkoviny 0, 51 g, sůl 0,15 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.