Agar agar 800 přírodní E406
Kód: AGAR80-1Detailní popis produktu
Agar-agar je tím pravým řešením pro každého, kdo touží po dokonalých dezertech, džemích a mnoha dalších pokrmech s perfektní konzistencí a stabilitou. Přidejte náš agar-agar do svého nákupního seznamu a připravte se na vytváření lahodných a vizuálně ohromujících pokrmů, které potěší všechny vaše smysly.
Složení: agar. Výrobek neobsahuje alergeny a nepochází z geneticky modifikovaných surovin
Hmotnost: 50 g netto ( rozvažováno do zipového sáčku)
Skladujeme: v suchu a chladu
Výrobce: Idealfoods SpA, Itálie
Agar je nerozpustný ve studené vodě, ale rozpustný ve vroucí vodě. Číslo za názvem Agar Agar označuje pevnost gelu v g/cm2 při dávkování 1,5 %. Čím je číslo vyšší, tím se snižuje dávkování, až na polovinu. Používá se jako želírující látka (E406) při výrobě ovocných dortů a dezertů, v gastronomii při přípravě aspiků. Zrnitost: 60 mesh.
Dávkování 2 g - 10 g na litr vody dle a požadované pevnosti výrobku.
Použití: Agar zamícháme do studené vody a přivedeme do varu na 3 - 5 minut. Vznikne pěna. Po jejím částečném opadnutí odstavíme
Přidáme množství cukru dle zvyklostí (doporučené 200 - 250g na litr)
Při chladnutí (cca 50 - 60°C) přidáme přípravek k okyselení (doporučená kyselina citrónová 3 g na kg gelu)
POZOR : v kyselém prostředí Agar degraduje a rozpadá se. Lze mírně okyselit chladnoucí gel.
Agar můžete rozpouštět v teplé vodě, zeleninových vývarech i ovocných šťávách
Ve studené vodě se Agar nerozpustí
Agarová želatina je například důležitým základem dietních zákusků. Podáváme po ztuhnutí v lednici.
Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: sacharidy 5 - 15%, vláknina 70 - 80 %, bílkoviny max 1 %, tuky max 1 %, energie 190 - 240 kcal – 798 - 1008 kJ
Doplňkové parametry
Kategorie: | Suroviny na přípravy dortů a zákusků |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.