Agar agar 800 přírodní E406

Kód: AGAR80-1
68 Kč 136 Kč / 100 g
Skladem
Možnosti doručení

Zahušťovadlo pro potravinářskou výrobu

Agar je bílý až nažloutlý jemný prášek s vysokou želírující schopností

Detailní informace

Detailní popis produktu

Agar-agar je tím pravým řešením pro každého, kdo touží po dokonalých dezertech, džemích a mnoha dalších pokrmech s perfektní konzistencí a stabilitou. Přidejte náš agar-agar do svého nákupního seznamu a připravte se na vytváření lahodných a vizuálně ohromujících pokrmů, které potěší všechny vaše smysly.

Složení: agar. Výrobek neobsahuje alergeny a nepochází z geneticky modifikovaných surovin

Hmotnost: 50 g netto ( rozvažováno do zipového sáčku)

Skladujeme: v suchu a chladu

Výrobce: Idealfoods SpA, Itálie

Agar je nerozpustný ve studené vodě, ale rozpustný ve vroucí vodě. Číslo za názvem Agar Agar označuje pevnost gelu v g/cm2 při dávkování 1,5 %. Čím je číslo vyšší, tím se snižuje dávkování, až na polovinu. Používá se jako želírující látka (E406) při výrobě ovocných dortů a dezertů, v gastronomii při přípravě aspiků. Zrnitost: 60 mesh.

Dávkování 2 g - 10 g na litr vody dle a požadované pevnosti výrobku.

Použití: Agar zamícháme do studené vody a přivedeme do varu na 3 - 5 minut. Vznikne pěna. Po jejím částečném opadnutí odstavíme
Přidáme množství cukru dle zvyklostí (doporučené 200 - 250g na litr)
Při chladnutí (cca 50 - 60°C) přidáme přípravek k okyselení (doporučená kyselina citrónová 3 g na kg gelu)
POZOR : v kyselém prostředí Agar degraduje a rozpadá se. Lze mírně okyselit chladnoucí gel.

Agar můžete rozpouštět v teplé vodě, zeleninových vývarech i ovocných šťávách

Ve studené vodě se Agar nerozpustí

Agarová želatina je například důležitým základem dietních zákusků. Podáváme po ztuhnutí v lednici.

 

Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: sacharidy 5 - 15%, vláknina 70 - 80 %, bílkoviny max 1 %, tuky max 1 %, energie 190 - 240 kcal – 798 - 1008 kJ 

Doplňkové parametry

Kategorie: Suroviny na přípravy dortů a zákusků
Hmotnost: 0.05 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: