Do směsi přidáte pouze máslo, vodu, vejce a případně perlový cukr... a vychutnejte si ty lahodné robustní vafle podle původního receptu Liège: sladké, křupavé a plné krystalového cukru
Složení: pšeničná mouka, cukr, modifikovaný škrob, kypřící látka: E450, E500, rostlinný olej a tuk (tuřín), pšeničný lepek, sůl, emulgátor: E471 (palmový), E472e, zahušťovadlo: E466, aroma, enzymy (pšenice). Výrobek může obsahovat stopy: vajec, sóji, mléka.
Hmotnost: 1 kg netto
Skladování: uchovávejte na chladném a suchém místě.
Výrobce: FunCakes, Holandsko
Příprava: ingredience musí mít pokojovou teplotu. Pomocí mixéru s háky na těsto vymíchejte 500 g směsi, 150 g (změklého) másla, 175 ml vlažné vody a 1 vejce ( 50 g ) za přibližně 3 - 4 minuty na hladké těsto. Těst je tužší, není lité....(Pokud máte k dispozici perlový cukr, tak smíchejte 200 g perlového cukru s 20 g mírně rozpuštěného (krémového) másla. Směs perlového cukru a másla přidejte do těsta a míchejte po dobu 30 sekund). Předehřejte vaflovač a namažte obě pečicí mřížky olejem. Vytvořte těstové kuličky ze 70 g (přibližně 15 kusů). Pečte vafle po dobu 3 - 4 minut ve vaflovači dokud nejsou zlatohnědé. Pokud chcete, ozdobte vafle šlehačkou nebo čerstvým ovocem.
Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: energetická hodnota 1519 kJ/363 kcal, tuky 4 g z toho nasycené mastné kyseliny 1 g, sacharidy 70 g z toho cukry 17 g, bílkoviny 9, 9 g, sůl 2, 6 g