Velikonoční vajíčka transfer folie na čokoládu 060858
Kód: 060858Detailní popis produktu
Folie na přenos dekorativního vzoru na povrch čokolády
Barva: černá + zlatá
Složení: kakaové máslo, cukr, odtučněný kakaový prášek, barvivo E172, kakaová pasta, přírodní barviva: spirulina - mořská řasa, ředkev, černý
rybíz a jablko. Výrobek může obsahovat stopy mléka a sóji.
Rozměry: 40 cm x 25 cm
Skladovat v suchu a chladu bez přímého kontaktu se světlem a teplem
Výrobce: PCB Creation, Francie
Použití: folii na čokotransfer rozstříhejte obyčejnými nůžkami na potřebnou velikost a tvar (na mašli si nastříhejte stejně dlouhé, asi centimetr a
půl silné proužky, boky můžete obskládat obdélníky, trojúhelníky, nebo můžete vyzkoušet i složitější tvary). Jelikož je vzor na fólii jen v tenké
vrstvě, jde bez problémů stříhat jako papír. Čokoládu rozpusťte buď v mikrovlnné troubě (nastavte ji na mírnější výkon a v průběhu rozpouštění
čokoládu několikrát zamíchejte, aby se vám nespálila) nebo nad vodní párou. Rozpuštěnou čokoládu nechte za častého míchání metličkou
nebo spirálou vychladnout, až bude jen mírně teplá, nebo spíše vlažná (ale stále tekutá!) a naneseme ji na folii v požadované vrstvě (zakrytí
boků dortů nebo na stáčení do obrazců) - při teplotě +4 až +8°C dochází do 20 minut ke ztuhnutí čokolády a při sloupnutí fólie zůstává na
povrchu čokolády vybraný dekor. Pokud vyrábíte jen ozdobné boky dortů, vložte výtvor rovnou do ledničky. Jestli však plánujete výrobu 3D
motivů, například mašle, nechte čokoládu jen mírně ztuhnout na lince, natvarujte ji do požadované podoby a teprve poté vložte do ledničky, aby
zcela zatuhla vzor na folie je z kokosového tuku, proto dbejte na co minimální kontakt s prsty při manipulaci. Motivy na bok dortu přilepte
polevou či krémem, zbytky rozpuštěné čokolády spojte 3D motivy k sobě a naaranžujte na dort. Rozpuštěnou čokoládu můžete nanést i na
celou (nerozstříhanou) fólii a výsledný plát opatrně nakrájet ostrým nožem (ale pozor, láme se). Nespěchejte na tuhnutí čokolády - sundáte-li
fólii příliš brzy, vzor se vám rozmaže. Čokoládu nechte opravdu důkladně vychladnout (nezapomínejte ji však často míchat, aby stydla
rovnoměrně), příliš horká čokoláda by vám totiž rozpustila vzor na folii (je tvořen barvenými pokrmovými tuky, které snadno reagují na změnu
teploty)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Adresa: 1 Rue de Hollande, 67230 Benfeld, Francie