Ovál semifredo
Kód: 50835Detailní popis produktu
Rozměry: 5, 4 cm x 3,7 cm x výška 4 cm
Recept na semifreda: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 120 g hladké mouky, 20
g kakaového prášku. Náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 125 g jogurtového ztužovače,
250 g šťávy z meruňkového kompotu, 1 vanilkový cukr na ozdobu: 250 ml smetany ke
šlehání, kompotované meruňky, čokoládové ozdoby Postup: Celá vejce s cukrem
ušleháme do husté svělé pěny. Zašleháme olej a vařečkou zlehka vmícháme mouku
smíchanou s kakaem. Nalijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a upečeme (200°C,
8-10 minut).
Upečený plát vyklopíme na papír na pečení a necháme vychladnout. Pak ho vrátíme na
plech (čistý) a vytvoříme kolem ohrádku z alobalu. Smetanu ušleháme s vanilkovým
cukrem do polotuha. Ztužovač rozšleháme metličkou se šťávou. Postupně vmícháme
smetanu a společně došleháme dotuha. Tuto hmotu rozetřeme na piškotový plát a v
ledničce necháme ztuhnout. Potom vykrajujeme kousky kovovou formičkou, z níž je
opatrně vytlačujeme zespodu prsty. Libovolně dozdobíme šlehačkou, ovocem a čokoládou
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.